понеділок, 9 січня 2012 р.

як робити йогурт в йогуртниці?

1. Закваска.
Аптечні капсули "Йогурт" для приготування потрібно збивати міксером або у комбайні. Якщо цього не зробити, закваса погано розчиняється (у мене три баночки були питтєвим йогуртом, а решта - нормальними). Та й з збиванням головне не переборщити, бо присутність повітряних бульбашок погіршує якість йогурта.
Якщо аптечної закваски немає, а в магазині відсутня "Активія" класична, не біда. Я брала будь-який біо-йогурт. Плюс цього у тому, що перший приготовлений з нього йогурт солодкуватий і навіть з певним смаком.
Це добре у випаду, оли в домі є дитина, якій цей кисломолочний продукт треба розводити варенням чи медом.

Ще кілька порад щодо приготування йогурта у йогуртниці

2. Продукти для приготування.
Так, як у нашому магазині немає молока жирністю більше 3.5 відсотків, при приготуванні я додаю обов'язково вершки. При чому, спочатку брала 10%, потім 20%, а тепер використовую 30% вершки.
Намагаюсь використовувати молоко і вершки одного виробника, щоб продукти не конфліктували. Просто одного разу взяла вершки "На здоров'я", а молоко "Простоквашино", і йогурт перетворився у кефір.
3. Приготування.
У інструкції до моєї йогуртниці ("Мулінекс") написаний час приготування 8-12 годин.
Приготування йогурта першого покоління займає у мене годин 6-7. До того ж, якщо врахувати час охолодження (банки з 40 градусним йогуртом не хочеться ставити в холодильник), то частіше все таки 6 годин.

Ще кілька порад щодо приготування йогурта у йогуртниці

При приготуванні йогурта з закваски другого покоління намагаюсь вимкнути йогуртницю на 20-30 хвилин швидше, бо в іншому випадку він перекисає.
Це стосується і приготування наступних поколінь йогурта.
По своєму досвіду не можу нічого чказати про йогурт червертого і п'ятого покоління. Тоді купую нову закваску.
Готуйте йогурт, і будьте здорові. Бо з того часу, як я почала його регулярно їсти, проблеми з кишечником просто зникли.



: